Cameron tillverkar flödes- och tryckkontrollteknik för kunder inom olje- och gasindustrin över hela världen. Cameron har en global organisation som tillhandahåller stöd och levererar tjänster med hjälp av dessa ledande teknologier.

Produkter

Cryogena kulventiler

Cameron TBV (Titanium Ball Valve) är specialiserade på ventiler i ädlare material. Ventilerna tillverkas i en mängd storlekar, tryckklasser och temperaturområden för kryogena applikationer.

Split body kulventiler

Grove kulventil från Cameron, split-body side-entry, tillverkas i storlekar DN40-DN1500 (1 1/2″-60″) och i tryckklasserna ASME 150-2500. Grove tillverkas i kolstål, syrafast och höglegerat material. Allt för klara de mest krävande applikationerna.

Nozzle Check Valve, Non-Slam

Entech backventil från Cameron är konstruerad för att undvika vätskeslag (s.k. Non-Slam design), ha lågt tryckfall samt att vara i stort sett underhållsfri.
Entech backventil har ett axiellt flöde och består av en disk, diffusor och fjäder. Dess konstruktion ger en rad fördelar:
Axial design –…

Läs mer »

Orbit kulventil

Camerons ORBIT® ventiler är idealiska för applikationer vid höga tryck där noll läckage och frekvent användning efterfrågas. Kulan roterar utan friktion vilket medför lågt slitage och lång livslängd. Ventilen kan levereras i storlekarna 1”- 30”.