Möt Ulf – En av våra Euromekaniker

”Det finns en direkt koppling mellan engagemang och avkastning”

Jag heter Ulf Jesslén och arbetar med ånga & instrumentering. Jag är i grunden ingenjör med fokus på energi och system. Jag har en bakgrund från både den stora industrikoncernen ABB men också från det lilla industridesignföretaget. Det har jag stor nytta av i relationen med våra kunder. Jag kan se deras verksamhet ur flera perspektiv.

 

En trend som jag ser inom mitt kompetensområde är att industrin slimmar organisationer och till viss del minskar resurser och bemanning vilket leder till att vi som leverantör tvingas, och vill ta ett större ansvar och engagemang i kundens anläggning. Vi har flera exempel där våra kunder kommer till oss för att få veta mer om vilka komponenter de har installerade och hur de bäst ska utveckla och optimera sina processystem. Där kan vi göra en stor insats.

Åsidosätter man helhetssynen i sina processystem på exempelvis ett ångsystem så riskerar man få en lägre kvalitet och får inte ut den effekt man planerat för, och det kostar ju pengar på sikt. Jag tycker man kan se en direkt koppling mellan kundens engagemang i sitt system och den avkastning de får ut i reda kronor och ören.

Det är när det gäller just helhetssynen som jag tror att jag har mest att bidra till våra kunder. Med min breda erfarenhet och tekniska bakgrund kan jag se hur systemet bäst kan optimeras och sedan utvecklar man det i nära samarbete med varandra.

Det roligaste i mitt arbete är att man kan påverka, och ställs inför väldigt olika typer av arbetsuppgifter. Det gör att man aldrig slutar utvecklas, och det gillar jag. Som företag har vi korta beslutsvägar och kan snabbt anpassa oss efter förändringar på marknaden. Kommer det en ny lösning på ett problem från någon av våra leverantörer så har vi lätt till att säga ja och utvärdera om den passar för någon av våra kunder.