Nyhetsarkiv

Här samlar vi artiklar och nyheter med fördjupande kunskap kring allt som rör vår bransch och verksamhet.

Vätgassystem som möjliggör fossilfri fordonsflotta

Åbro Bryggeri AB investerar i fossilfria transporter

Läs mer

Euromekanik växer och flyttar till nya lokaler

Ny arbets- och mötesplats för våra kunder, leverantörer och anställda

Läs mer

Euromekanik etablerar sig i Umeå

Nu finns vi närmre våra kunder i norra Sverige.

Läs mer

Möt Ulf – En av våra Euromekaniker

Jag heter Ulf Jesslén och arbetar med ånga & instrumentering. Jag är i grunden ingenjör med fokus på energi och system. Jag har en bakgrund från både den stora industrikoncernen ABB men också från det lilla industridesignföretaget. Det har jag stor nytta av i relationen med våra kunder. Jag kan se deras verksamhet ur flera perspektiv.

Läs mer

Möt Simon – En av våra Euromekaniker

Jag heter Simon Calocchio och arbetar med interlock-lösningar och mekanisk utrustning. Det jag gör kan ibland verka invecklat och detaljstyrt, och det är det också, men det jag egentligen gör är att jag hjälper våra kunder att skapa en säker drift i deras verksamhet.

Läs mer

Möt Cecilia – En av våra Euromekaniker

Det vi gör som ingenjörer kan ofta vara svårt att berätta om, och det händer ofta att jag måste förklara för någon hur en specifik process eller lösning funkar. Då är det bra att inte gräva ner sig i detaljer utan istället ställa frågor och fiska efter vad de vet, och sedan anpassa budskapet efter den man pratar med. När jag lyckas förklara nyttan och lösningen på ett enkelt och tydligt sätt blir kunden tryggare och får stort förtroende för vårt arbete.

Läs mer

Möt Erik – En av våra Euromekaniker

Jag heter Erik Ottenson och leder idag ett av våra team och håller ofta utbildningar ute hos våra kunder. Just utbildningsdelen är något jag känner starkt för. Fokus ligger ofta på att skapa en säkrare arbetsmiljö. Det känns verkligen meningsfyllt och jag känner att vi gör skillnad.

Läs mer

Nordion Energi tecknar 4-årigt avtal med Euromekanik

Nordion Energi är en koncern med fokus på energiinfrastruktur. I koncernen ingår Swedegas som äger och driver stamnätet för gas i sydvästra Sverige.

Läs mer

Vätgas är en förutsättning för samhällets elektrifiering

I det långa loppet är samhällets elektrifiering otänkbar utan vätgas. Ur systemsynpunkt inser allt fler att vi kommer att behöva både gas och el om vi ska ha en chans att klara någon form av klimatomställning.

Läs mer

Vi är med och formar nationell strategi för vätgas och elektrobränslens roll i energisystemet

Regeringen har gett i uppdrag till Energimyndigheten att utarbeta ett förslag till en övergripande strategi för vätgas och elektrobränslens roll i det svenska energisystemet.

Läs mer

Dags gå från ord till handling med användandet av vätgas

I senaste numret av branschtidningen Nordiska Projekt intervjuas vår vd, Peter Rydebrink, om vätgasens framtid.

Läs mer

Möt Alexander – en av våra Euromekaniker

Jag heter Alexander Kildén och ansvarar för fallskydd och plattformar. I botten är jag utbildad designingenjör men jag har också arbetat som konstruktör och också byggt hus. Det har jag stor hjälp av i mitt arbete eftersom jag har lärt mig att förstå flöden och faktisk användning.

Läs mer