Torpedo tillverkar förångare för propan, butan, ammoniak, metanol och andra kondenserade gaser. Förångare för propan finns från 12 till 4000 kg/h. Som värmning kan man använda el, varmvatten och ånga till olika typer av förångare. Tillverkning i Tyskland för den europeiska marknaden.

Produkter

Varmvattenförångare

Varmvattenförångare typ WW från Torpedo. Utmärkt för den som har tillgång till varmt vatten då den bygger på värmeväxlarprincip. För kapaciteter från 300kg/h till 4000 kg/h.

Ammoniakförångare

Ammoniakförångare typ ETA från Torpedo är en torrförångare med elektriskt värmd aluminiumkärna för driftsäker och enkel installation, speciellt avsedd för att förånga ammoniak.  Kapacitet 5-30 kg/h.

Metanolförångare

Metanolförångare typ ETM från Torpedo. Indirekt eluppvärmd. Kapacitet 2-12 l/h.

Vattenbadsförångare

Vattenbadsförångare typ ES från Torpedo är en förångartyp med elektriskt värmd vatten/glykolblandning som värmebärare. Detta ger en säker och driftsäker installation för större kapaciteter från 100 kg/h till 800 kg/h.
 
 

Torrförångare

Torrförångare typ ET från Torpedo är en förångartyp med elektriskt värmd aluminiumkärna för driftsäker och enkel installation. Finns för kapacitet 12, 24, 32, 60 och 100 kg/h. På bilden är förångaren monterad i skåp med reglering.